Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

De kapitaalverzekering eigen woning, de KEW: EEN kapitaalverzekering gekoppeld aan de eigen woning (Kapitaalverzekering Eigen Woning). Uitkering dient aangewend te worden als aflossing van de eigenwoningschuld (hypotheek).kapitaalverzekering eigen woning

Een kapitaalverzekering is een verzekering waarbij de verzekeraar bij het in leven zijn van de verzekerde op een vooraf overeengekomen datum een verzekerd bedrag wordt uitkeert. De verzekerde dient dus in leven te zijn, er vind geen uitkering plaats als de verzekerde voor de einddatum is overleden. Met een extra verzekering kan ook een uitkering bij overlijden worden verzekerd.

De kapitaalverzekering eigen woning, de KEW: Is de kapitaalverzekering gekoppeld aan de eigen woning (Kapitaalverzekering Eigen Woning) dan dient deze aangewend te worden als aflossing van de eigenwoningschuld (hypotheek). Onder voorwaarden is het tussentijds opgebouwde kapitaal en de uitkering onbelast (valt dus niet in box 3, maar in box 1).

De voorwaarden:

  • kapitaal wordt aangewend ter aflossing van de eigenwoningschuld
  • er wordt tenminste 15 jaar premie betaald
  • de premies zitten in bandbreedte van 1:10 (de hoogste premie op jaarbasis is niet meer dan 10x de laagst betaalde premie op jaarbasis)
  • looptijd van de kapitaalverzekering is maximaal 30 jaar
  • de kapitaalverzekering keert eenmalig uit
  • de kapitaalverzekering is door een daartoe erkende verzekeraar afgesloten

Als de voorwaarden wijzigen dan verhuist de kapitaalverzekering weer naar box 3 waarbij progressief belasting wordt geheven (IB) te boven een bepaalde vrijstelling over het rendement (de rente).

De kapitaalverzekering eigen woning, heeft u een eigen woning, de kapitaalverzekering eigen woning heeft aantrekkelijke kanten!

wonen
kapitaalverzekering eigen woning