Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een hypotheek is geen verzekering. Wel staat bij het afsluiten van een hypotheek het punt verzekeringen nadrukkelijk op de agenda. De overlijdensrisicoverzekering, de kapitaalverzekering eigen woning en eventuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.Een hypotheek is natuurlijk geen verzekering, maar op het moment dat een hypotheek op een (nieuwe) woning wordt afgesloten ligt het onderwerp verzekeringen zeker op tafel, niet alleen uit vrije wil.

De meeste hypotheekverstrekkers eisen afhankelijk van de hoofdsom van de hypotheek in relatie tot de waarde van de woning tenminste een overlijdensrisicoverzekering. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft deze verzekering niet bij de hypotheekverstrekker te worden afgesloten, maar kunt u terecht bij elke maatschappij. Meer over de overlijdensrisicoverzekering

Naast deze verzekering wordt bij een hypotheek vaak een kaptiaalverzekering eigen woning afgesloten, deze verzekering is gekoppeld aan de eigen woning. Meer over de kapitaalverzekering eigen woning.

Tot zover de verplichting die door de hypotheekverstrekkers mogelijk worden  opgelegd. Het kopen van een (nieuwe) woning kan ertoe leiden dat ook de inkomenssituatie nog eens goed doorgenomen wordt. Ter verzekering van (deel) van continuiteit van inkomen is er ook een woonlastenverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lees voor meer informatie over hypotheken en verzekeringen ook onze zustersite: www.hypothekenlink.nl, het onderwerp hypotheek en verzekeringen.