Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een antiekverzekering is een speciale inboedelverzekering voor antiek. Heeft u veel antiek, verzeker deze dan extra mee in een antiekverzekering of additonele kostbaarhedenverzekering.antiekverzekering

De antiekverzekering is een speciale vorm van inboedelverzekering maar dan voor een collectie antiek. Soms is er een gecombineerde kunst- en antiekverzekering af te sluiten, maar ook voor alleen antiek bestaat er een verzekering.

Tot antiek wordt verstaan meubel en gebruiksproducten van meer dan 100 jaar oud. Heeft u veel antiek of kostbare meubelstukken dan kunt er ervan op aan dat dit niet onder een normale inboedelverzekering gedekt zal zijn. Voor de particulier verzamelaar bestaan er dan ook aparte antiek- en kunstverzekeringen. Soms kunt u ook onder een inboedelverzekering een additionele antiekverzekering afsluiten door aantekening van bepaalde inboedelgoederen.

Een antiekverzekering is niet gelijk aan een kostbaarheden verzekering. Hieronder vallen bijvoorbeeld lijfsieraden, foto- en filmapparatuur e.d. Heeft u enige antiekstukken dan zouden die wel onder de kostbaarhedenverzekering kunnen vallen.

Kijk goed naar voorwaarden of uw antiekcollectie afdoende verzekerd is, kaart dit zonodig aan. Beter van te voren goed uitgezocht dan later met de gebakken peren zitten. 

Met een antiekverzekering is uw antiek veilig verzekerd tegen schade en diefstal.

 

wonen
antiekverzekering