Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een sportwagenverzekering is een autoverzekering speciaal gericht op sportwagens of sportauto's. Een echt goedkope sportautoverzekering bestaat niet.sportwagenverzekering

Een sportwagenverzekering is een autoverzekering speciaal gericht op sportwagens.

Afhankelijk van het type sportwagen dat u wilt verzekeren zou ook een oldtimerverzekering van toepassing kunnen zijn. Bij een sportwagenverzekering gaan we even uit van nieuwere typen sportauto's. De sportautopolis is op een aantal fronten een aangepaste autoverzekering.

Bij de premiebepaling van een sportwagenverzekering gaan verzekeraars ervan uit dat het hebben van een sportauto ook leidt tot een sportiever rijgedrag. Tezamen met de hogere aanschafprijs dan ten opzichte van een reguliere auto betekent dit dat de premie van een sportwagenverzekering hoger is dan van een reguliere autoverzekering. Er bestaat dan ook geen echte goede goedkope sportwagenverzekering.

Voor verschillende merken sportauto's bieden sommige verzekeraars merken verschillende verzekeringen aan: Er wordt dan gesproken over bijvoorbeeld de Porsche verzekering of de Ferrari verzekering. Om een sportwagen goed verzekert te krijgen zult u in het algemeen een vlekkeloos rijverleden te hebben en ook worden nadere eisen gesteld aan de opslag.

Verder bestaat er ook bij de sportwagenverzekering de mogelijkheid uit verschillende vormen te kiezen:

 

  • sportwagenverzekering WA
  • sportwagenverzekering Beperkt Casco
  • sportwagenverzekering Volledig Casco

Lees meer bij de autoverzekering.

 

verkeer & vervoer
sportwagenverzekering