Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een sportautoverzekering is een autoverzekering speciaal gericht op sportwagens of sportauto's. Een echt goedkope sportautoverzekering bestaat niet.sportautoverzekering

Een sportautoverzekering is een autoverzekering speciaal gericht op sportauto's.

Afhankelijk van het type sportauto dat u wilt verzekeren zou ook een oldtimerverzekering van toepassing kunnen zijn. Bij een sportautoverzekering gaan we even uit van nieuwere typen sportauto's. De sportautopolis is op een aantal fronten een aangepaste autoverzekering.

Bij de premiebepaling van een sportautoverzekering gaan verzekeraars ervan uit dat het hebben van een sportauto ook leidt tot een sportiever rijgedrag. Tezamen met de hogere aanschafprijs van een sportauto ten opzichte van een reguliere auto, betekent dit dat de premie van een sportautoverzekering hoger is dan van een reguliere autoverzekering. Er bestaat dan ook geen echte goede goedkope sportautoverzekering.

Voor verschillende merken sportauto's bieden sommige verzekeraars verschillende verzekeringen aan: Er wordt dan gesproken over bijvoorbeeld de Porsche verzekering of de Ferrari verzekering. Om een sportauto goed verzekert te krijgen dient u in het algemeen een vlekkeloos rijverleden te hebben en ook worden nadere eisen gesteld aan de opslag.

Verder bestaat er ook bij de sportautoverzekering de mogelijkheid uit verschillende vormen te kiezen:

 

  • sportautoverzekering WA
  • sportautoverzekering Beperkt Casco
  • sportautoverzekering Volledig Casco

Lees meer bij de autoverzekering.

 

verkeer & vervoer
sportautoverzekering