Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een ongevallen zittendenverzekering wordt vaak in combinatie met een autoverzekering afgesloten en is een speciale vorm van de inzittendenverzekering.ongevallen inzittendenverzekering

Een nongevallen zittendenverzekering wordt vaak in combinatie met een autoverzekering afgesloten en is een speciale vorm van de inzittendenverzekering.

De ongevallen inzittendenverzekering, ook wel bekend onder de OIV, is een verzekering die bij ongevallen een inzittende een bedrag uitkeert indien de inzittende komt te overlijden of er sprake is van blijvende invaliditeit. Het bedrag variëert van de mate van invaliditeit.

Let wel dat als de automobilist schade toebrengt aan een ander dat in principe de auto-WA verzekering de schade dekt. Dit is evengoed van toepassing op letselschade van de inzittenden van de auto. Een ongevallen inzittendeverzekering is een secundaire verzekering. Evenzo is het dat als door schuld van de andere weggebruiker een ongeval veroorzaakt wordt, de passagiers hun ongevallen schade kunnen verhalen op de aansprakelijke partij.

Een ongevallen inzittendeverzekering dekt altijd de medische kosten uit  Zoals eerder aangegeven dekt de WA verzekering primair een heleboel kosten, de ongevallen inzittenverzekering is derhalve een aanvullende verzekering. Het voordeel van een aparte ongevallen inzittendenverzekering is dat de aansprakelijkheidsstelling niet van belang is. De benadeelde inzittende in een ongeval kan dus altijd rekenen op enige vergoeding.

De uitkering onder een inzittendenverzekering zijn relatief beperkt, in de meeste gevallen is het hebben van een aparte inzittendenverzekering beperkt van belang. 

Lees meer over de inzittendenverzekering of de schade inzittendenverzekering.

verkeer & vervoer
ongevallen inzittendenverzekering