Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

De inzittendenverzekering wordt vaak in combinatie met een autoverzekering afgesloten. De vormen: een ongevalleninzittendenverzekering, de OIV, of een schadeverzekering inzittendenverzekering, de SVI.inzittendenverzekering

een inzittendenverzekering wordt vaak in combinatie met een autoverzekering afgesloten. In het kort een inzittendenverzekering bestaat in twee vormen:

  • ongevalleninzittendenverzekering (de OIV): een verzekering die bij ongevallen een inzittende een bedrag uitkeert indien de inzittende komt te overlijden of er sprake is van blijvende invaliditeit. Het bedrag variëert van de mate van invaliditeit.
  • een schadeverzekering inzittenden (SVI): een inzittendenverzekering die de daadwerkelijke schade uitkeert, een aansprakelijkheidsverzekering maar wel los van de schuldvraag. Een inzittende krijgt altijd vergoed ongeacht de schuldvraag.

Let wel dat als de automobilist schade toebrengt aan een ander in principe de auto-WA verzekering de schade dekt. Dit is evengoed van toepassing op letselschade van de inzittenden van de auto. Evenzo is het dat als door schuld van de andere weggebruiker een ongeval veroorzaakt wordt, de passagiers hun schade kunnen verhalen op de aansprakelijke partij.

Sommige inzittendverzekeringen keren dus ook medische kosten uit en schade aan bagage. Zoals eerder aangegeven dekt de WA verzekering primair een heleboel kosten, de inzittenverzekering is derhalve een aanvullende verzekering. Het voordeel van een aparte inzittendenverzekering is dat de aansprakelijkheidsstelling niet van belang is..

De uitkering onder een inzittendenverzekering zijn relatief beperkt, in de meeste gevallen is het hebben van een aparte inzittendenverzekering beperkt van belang. 

Lees meer over de ongevalleninzittenden verzekering (OIV) of  de schhadeinzittenden verzekering (SVI).

verkeer & vervoer
inzittendenverzekering