Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

De bromfietsverzekering is een speciale motorrijtuigenverzekering. Bent u eigenaar van een brommer dan is een bromfietsverzekering verplicht.bromfietsverzekering

De bromfietsverzekering is een speciale motorrijtuigenverzekering. Bent u eigenaar van een brommer dan is een bromfietsverzekering verplicht.

Een bromfietsverzekering bevat tenminste een WA dekking. Met een bromfietsverzekering-WA dekking, verzekert u schade die door toedoen van uw bromfiets bij anderen wordt veroorzaakt. Het betreft zowel materiële schade als letselschade. De bromfietsverzekering met WA dekking is de minimale verzekering die u overheidswege dient af te sluiten.

Wilt u beter verzekerd zijn, bijvoorbeeld ook voor diefstal of voor schade aan uw eigen brommer dan kunt u beter een bromfietsverzekering met beperkt casco of volledig casco afsluiten. Er zijn ook tussenvarianten van bromfietsverzekeringen af te sluiten zoals een bromfietsverzekering WA met diefstalverzekering.

De bromfietsverzekering beperkt casco dekt naast de WA-verzekering ook schade door diefstal en brand, storm, hagel, botsing met dieren en transport van de bromfiets. Het betreft hier dus ook dekking voor schade aan eigen bromfiets. 

De bromfietsverzekering met volledig casco dekking dekt tenslotte min of meer alle schades aan uw bromfiets.

Wilt u een bromfietsverzekering met beperkt of volledig casco afsluiten dan worden wel nadere eisen gesteld aan het slot. Besef verder dat een opgevoerde brommer buiten de dekking valt. Heeft u speciale kleding/helm dan kunt u deze additioneel meerverzekeren. 

 

 

vervoer & verkeer
bromfietsverzekering