Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een wereldreisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens vakantiereizen. Het dekkingsgebied van een wereldreisverzekering is de wereld.wereldreisverzekering

Een wereldreisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens vakantiereizen. De standaard wereldreisverzekering geldt voor particulieren inzake vakantie. De wereldreisverzekering vergoed schade tijdens de vakantie (en vakantiereis). De wereldreisverzekering is een extra verzekering op de zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering en biedt alleen dekking als op de ander genoemde en afgesloten verzekeringen geen dekking is.

Het dekkingsgebied is hele wereld.

Tot de verzekerde onderdelen van een wereldreisverzekering behoren (i.h.a.):

  • bagage: in het algemeen dient u wel een normale voorzichtigheid in acht te nemen. Vaak is bij een reisverzekering inzake de bagage sprake van een eigen risico en worden bepaalde waardevolle spullen bij de reisverzekering tot een maximum bedrag vergoed.
  • extra kosten bij ziekte/overlijden/geneesmiddelen/ziekenhuisopnames. Het betreft dan hogere vergoedingen dan uit de zorgpolis en extra reis/verblijfkosten.
  • ongevallen, eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit
  • geld (tot maximum van meestal €500)
  • vervoer (ook gebruik van scooters, kampeerauto's e.d.)
  • rechtsbijstand 

 

Reisverzekeringen zijn in het algemeen niet zo duur, veel particulieren sluiten een doorlopende wereld reisverzekering af als standaard verzekering. Voor een specifieke reis kunt u altijd een reisverzekering afsluiten. Dit wordt dan ook wel kortlopende wereld reisverzekering genoemd.

 

recreatie & vakantie
wereldreisverzekering