Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Met een sportverzekering verzekert u uw sportuitrusting en sportmateriaal tegen verlies, diefstal of beschadiging.sportverzekering

Met een sportverzekering verzekert u uw sportuitrusting en sportmateriaal tegen verlies, diefstal of beschadiging. Veel sportuitrusting is kostbaar en een sportverzekering kan dan uitkomst bieden. Er zijn algemene sportverzekeringen, niet zozeer gericht op een bepaalde sport maar meer algemeen recreatief en daarnaast heel specifieke sportverzekeringen, gericht op bijvoorbeeld:

  • golfsport
  • paardensport
  • water en duiksport
  • fietssport

De specifieke sportverzekeringen zijn in het algemeen duurder, maar kennen ook een uitgebreidere dekking en vergoeden vaak tot hogere waarden. Ook bij de sportverzekering is het van belang te kijken naar de nieuwwaarderegeling (tot welke ouderdom krijgt u nieuwaarde uitbetaald) en de maximale vergoeding. Heeft u duur materiaal dan volstaat een algemene sportverzekering niet, een hele goedkope sportverzekering keert in het algemeen lage bedragen uit. Het is de vraag of u een dergelijke sportverzekering moet afsluiten, of niet gewoon het risico zelf moet dragen.

 

recreatie & vakantie
sportverzekering