Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een pleziervaartuigverzekering is een aansprakelijkheidsverzekering en dekt schade veroorzaakt door gebruik van uw pleziervaartuig. De pleziervaartuigverzekering kan aangevuld worden met beperkt casco of volledig casco (all-risk pleziervaartuigverzekering).pleziervaartuigverzekering

De pleziervaartuigverzekering richt zich op pleziervaartuig of boot. Net zoals bij een auto bestaat er voor de bezitter van een pleziervaartuig een afzonderlijke pleziervaartuigverzekering of bootverzekering.
In basis is dit een aansprakelijkheidsverzekering aangevuld met diefstalverzekering (afh. of u beperkt casco kiest). Alleen voor hele kleine vaartuigen geldt dat schade vaak onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering valt, met een groter jacht of motorboot is dit zeker niet het geval en is een pleziervaartuigverzekering aan te bevelen.
Een boot is een kostbaar en de schade die bij een aanvaring kan ontstaan is vaak aanzienlijk en prijzig.

Net zoals bij een autoverzekering biedt een pleziervaartuigverzekering verschillende mogelijkheden:

  • WA-pleziervaartuigverzekering: biedt dekking voor schade die u aan anderen toebrengt.
  • WA en beperkt Casco pleziervaartuigverzekering: geeft ook dekking voor schade aan uw boot in geval van schade door brand, diefstal, storm (weer) etc.
  • WA plus Casco (all-risk pleziervaartuigverzekering): de meest uitgebreide dekking. Deze pleziervaartuigverzekering biedt ook dekking voor eigen schade.

De all-risk pleziervaartuigverzekering (of beperkt casco) verzekert ook (ten dele) de inboedel. Specifiek voor pleziervaartuigen bestaan er ook ongevallen opvarendenverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen, die dekt rechtstbijstand  als er bijvoorbeeld een conflict ontstaat bij reparatie of stalling (winterberging).

Binnen de pleziervaartuigverzekeringen wordt onderscheid gemaakt naar de verschillende typen vaartuigen (motorboot, zeiljacht), hun omvang, vermogen, ouderdom etc. Voor pleziervaartuigen die vooral gebruikt worden in de binnensteden en daar hun ligplaats hebben gelden weer specifieke voorwaarden. 

Ook een pleziervaartuigverzekering met beperkt of volledig casco kent een no-claim korting.

Een roeibootje hoeft u in de regel niet apart te verzekeren, voor een zeilschip of beetje motorboot heeft u een pleziervaartuigverzekering nodig.

recreatie & vakantie
pleziervaartuigverzekering