Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een paardenverzekering (of ponyverzekering) sluit je af op paard of pony. Een paard is een dure hobby, maar niet elke paardenverzekering is altijd zinvol.paardenverzekering

Een paardenverzekering (of ponyverzekering) sluit je af op paard of pony. Een standaard/basis paardenverzekering dekt tenminste 

  • schade als gevolg van overlijden van paard
  • blijvende ziekte (b.v. kreupelheid) van paard (niet altijd!)
  • diefstal van paard

De verdere dekking onder een paardenverzekering verschilt nogal. U kunt kiezen om behandelingskosten bij ziekte te laten verzekeren (behandeling fracturen, open wonden of heel uitgebreid), maar ook tegen onvruchtbaarheid of zelfs voor kosten van de uitvaart en crematie. Ook kan een WA verzekering uitmaken van uw paardenverzekering en kunt u bijvoorbeeld ook uw rijtuig of trailer meeverzekeren.

Let vooral goed ook goed op tot welke leeftijd de verzekering loopt. 

Verder is er een groot verschil of u uw paardenverzekering voor particulier gebruik wilt afsluiten of dat dit een zakelijk gerichte paardenverzekering is. Ook het gebruik van uw paard heeft invloed op de mogelijke verzekering en de premie.

Voordat een paardenverzekering afgesloten kan worden, dient er in de regel eerst een uitgebreide keuring van uw paard plaats te vinden, alleen gezonde paarden zijn verzekerbaar voor een nieuw af te sluiten paardenverzekering.

De goedkoopste paardenverzekeringen bieden meestal alleen dekking bij overlijden (voor een bepaalde leeftijd!) en blijvende ziekte.

recreatie & vakantie
paardenverzekering