Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens een vakantiereis. Een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten voor een specifieke vakantieperiode.kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens vakantiereizen. De standaard kortlopende reisverzekering geldt voor particulieren inzake vakantie, voor zakenreizen gelden andere kortlopende reisverzekeringen. De kortlopende reisverzekering vergoed schade tijdens de vakantie (en vakantiereis) voor de afgesloten periode. De kortlopende reisverzekering is een extra verzekering op de zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering en biedt alleen dekking als op de ander genoemde en afgesloten verzekeringen geen dekking is.

Afhankelijk van de reisbestemming dient u bij de kortlopende reisverzekering het juiste dekkingsgebied te kiezen: Europa of Wereld (kortlopende reisverzekering Europadekking resp. kortlopende reisverzekering Werelddekking).

Tot de verzekerde onderdelen van een kortlopende reisverzekering behoren (i.h.a.):

  • bagage: in het algemeen dient u wel een normale voorzichtigheid in acht te nemen. Vaak is bij een reisverzekering inzake de bagage sprake van een eigen risico en worden bepaalde waardevolle spullen bij de reisverzekering tot een maximum bedrag vergoed.
  • extra kosten bij ziekte/overlijden/geneesmiddelen/ziekenhuisopnames. Het betreft dan hogere vergoedingen dan uit de zorgpolis en extra reis/verblijfkosten.
  • ongevallen, eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit
  • geld (tot maximum van meestal €500)
  • vervoer (ook gebruik van scooters, kampeerauto's e.d.)
  • rechtsbijstand 

Let wel voor risicovolle vakanties als wintersport en ski-vakanties dient vaak een specifieke kortlopende reisverzekering te worden afgesloten. Hiervoor bestaan aparte verzekeringen, bekend onder namen als wintersportverzekering of skiverzekering.

 

Een kortlopende reisverzekering kunt u afsluiten voor één of meer personen of voor het gehele gezin. Voor groepen zijn ook kortlopende groepsreisverzekeringen af te sluiten. Vaak hebben die een zeker zakelijk karakter en zijn dan door het organiserende verband voor alle deelnemers afgesloten.

recreatie & vakantie
kortlopende reisverzekering