Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een hondenverzekering dekt behandelingskosten van ziekte en aandoeningen. Let bij rashonden zeer goed op de uitsluitingen. hondenverzekering

De hondenverzekering dekt veelal vele vormen van zorg en behandeling en richt zich in de meeste gevallen dus op de hondenverzekering ziektekosten.
Deze hondenverzekering dekt in het algemeen dus de medische behandeling in geval van ziekte, ongeval of calamiteiten bij uw hond. Steeds vaker worden gecompliceerde operaties bij honden uitgevoerd die ook voor uw in de papieren kunnen lopen.

Met een hondenverzekering  kunt u de volgende aspecten (vaak via een keuzepakket) verzekeren:

  • hondenverzekering ziektekosten
  • honden overlijdensverzekering
    (vergoeding en zorg bij begrafenis/crematie van hond)
  • hondenverzekering voor ongevallen
  • reisverzekering voor honden
    (mogelijk interessant als u met uw hond vaak in het buitenland verblijft).

Het is van belang dat u bij het afsluiten van een hondenverzekering goed kijkt wat wel en niet gedekt wordt (vaak zijn bepaalde ziekten bij ras en zekere stamboomhonden uitgesloten). Afhankelijke van de verzekering worden standaard inentingen ook niet niet vergoed. Hoe jonger u uw hond verzekerd hoe goedkoper dat in het algemeen is.

Een verzekering kost zo ongeveer € 15 - € 25 per maand. Nogmaals let goed op bij met name rashonden wat wel en niet vergoed wordt. Bij de afweging of het wijs is een hondenverzekering af te sluiten (de meeste kosten van behandeling zijn beperkt) is de overweging of u wilt (en dan ook kunt) een dure operatieve behandeling te betalen of dan voor een voldongen feit staat het leven van uw hond te beëindigen.

recreatie & vakantie
hondenverzekering