Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

De hobbyverzekering dekt financiële schade dekt aan hobby-uitrusting (sportartikelen, muziekinstrumenten etc) als gevolg van diefstal, verlies of schade.hobbyverzekering

De hobbyverzekering is een verzekering die de financiële schade dekt aan uw (kostbare) hobby-uitrusting (sportartikelen, muziekinstrumenten etc) als gevolg van diefstal, verlies of schade. Voor bepaalde hobby's als fietsen en golfen bestaan afzonderlijke hobby verzekeringen.

De hobbyverzekering is dus een verzekering tegen materiele schade of verlies van artikelen. Binnenshuis vallen deze artikelen of instrumenten natuurlijk meestal onder de inboedelverzekering, maar als u uw hobby vaak buitenshuis uitoefent is  schade zonder extra verzekering niet verzekerd.

Let wel dat bij professionele exploitatie van de hobby er aparte verzekeringen bestaan, ook zijn niet alle hobby's nbegrepen in een hobbyverzekering en is bijvoorbeeld inventaris uitgesloten die zich hoofdzakelijk in niet bewoonde panden bevinden.

Bekijk de hobbyverzekering voorwaarden goed en neem anders contact op met de verzekeraar om uw situatie voor te leggen. Een goedkope hobbyverzekering is prima af te sluiten als u de spullen meestal in huis 'bewaard' en onder toezicht heeft.

 

sectie

recreatie & vakantie
hobby verzekering