Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een groepsreisverzekering is een collectieve verzekering soms ter aanvulling op, soms in plaats van een normale individuele reisverzekering die individuele deelnemers kunnen afsluiten.groepsreisverzekering

Een groepsreisverzekering is een collectieve reisverzekering soms ter aanvulling op, soms in plaats van een normale individuele reisverzekering die individuele deelnemers kunnen afsluiten. Organiseer je een groepsreis, bijvoorbeeld een uitje met de school of een personeelsuitje dan biedt de groepsreisverzekering uitkomst. Het is van belang om goed naar de verschillende voorwaarden te kijken van een groepsreisverzekering.
Sommige verzekeraars verzekeren bijvoorbeeld schoolreisjes, andere weer niet. Een groepsreisverzekering is minder standaard dan een particuliere reisverzekering. Groepsreizen leggen ook meer beperkingen aan het reisdoel zelf en de duur van de reis.

Een groepsreisverzekering is meer maatwerk en een minder algemene verzekering. Sommige verzekeraars stellen eisen, bijvoorbeeld dat alle deelnemers bij naam en toenaam bekend zijn en toegevoegd worden op de polis van de groepsreisverzekering. Andere groepsreisverzekeringen vereisen alleen maar het aantal deelnemers.

Voor wat betreft de inhoud vertoont een groepsreisverzekering dezelfde eigenschappen als een reisverzekering.

recreatie & vakantie
groepsreisverzekering