Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens vakantiereizen. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig (looptijd polis verzekering).doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens vakantiereizen. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig (looptijd reisverzekeringspolis). U hoeft voor een doorlopende reisverzekering dan ook niet telkenmale een kortlopende reisverzekering af te sluiten. 
De standaard doorlopende reisverzekering geldt voor particulieren inzake vakantie. De reisverzekering vergoed schade tijdens de vakantie (en vakantiereis). De reisverzekering is een extra verzekering op de zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering en biedt alleen dekking als op de ander genoemde en afgesloten verzekeringen geen dekking is.

Afhankelijk van de reisbestemming dient u bij de reisverzekering het juiste dekkingsgebied te kiezen, zeker voor een doorlopende reisverzekering: Europa of Wereld (doorlopende reisverzekering Europadekking resp. doorlopende reisverzekering Werelddekking).

Tot de verzekerde onderdelen van een reisverzekering behoren (i.h.a.):

  • bagage: in het algemeen dient u wel een normale voorzichtigheid in acht te nemen. Vaak is bij een reisverzekering inzake de bagage sprake van een eigen risico en worden bepaalde waardevolle spullen bij de reisverzekering tot een maximum bedrag vergoed.
  • extra kosten bij ziekte/overlijden/geneesmiddelen/ziekenhuisopnames. Het betreft dan hogere vergoedingen dan uit de zorgpolis en extra reis/verblijfkosten.
  • ongevallen, eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit
  • geld (tot maximum van meestal €500)
  • vervoer (ook gebruik van scooters, kampeerauto's e.d.)
  • rechtsbijstand 

Let wel voor risicovolle vakanties als wintersport en ski-vakanties dient vaak een specifieke reisverzekering te worden afgesloten. Let hier zeker bij een doorlopende reisverzekering op. Hiervoor bestaatnbij de diverse verzekeraars aparte verzekeringen, bekend onder namen als wintersportverzekering of skiverzekering.

Reisverzekeringen zijn in het algemeen niet zo duur, veel particulieren sluiten een doorlopende reisverzekering af als standaard verzekering. Naast de doorlopende reisverzekering kunt u ook per reis een reisverzekering afsluiten. Dit noemen we dan de kortlopende reisverzekering.

Een doorlopende reisverzekering legt overigens beperkingen aan de aaneengesloten periode dat u op reis mag zijn (meestal maximaal 180 dagen).

recreatie & vakantie
doorlopende reisverzekering