Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een bootverzekering is een aansprakelijkheidsverzekering en dekt schade veroorzaakt door gebruik van uw boot. De bootverzekering kan aangevuld worden met beperkt casco of volledig casco (all-risk bootverzekering).bootverzekering

De bootverzekering richt zich op pleziervaartuig of boot. Net zoals bij een auto bestaat er voor de bezitter van een boot een afzonderlijke bootverzekering of bootverzekering.
In basis is dit een aansprakelijkheidsverzekering aangevuld met diefstalverzekering (afh. of u beperkt casco kiest). Alleen voor hele kleine vaartuigen geldt dat schade vaak onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering valt, met een groter jacht of motorboot is dit zeker niet het geval en is een bootverzekering aan te bevelen.
Een boot is een kostbaar en de schade die bij een aanvaring kan ontstaan is vaak aanzienlijk en prijzig.

Net zoals bij een autoverzekering biedt een bootverzekering verschillende mogelijkheden:

  • WA-bootverzekering: biedt dekking voor schade die u aan anderen toebrengt.
  • WA en beperkt Casco bootverzekering: geeft ook dekking voor schade aan uw boot in geval van schade door brand, diefstal, storm (weer) etc.
  • WA plus Casco (all-risk bootverzekering): de meest uitgebreide dekking. Deze bootverzekering biedt ook dekking voor eigen schade.

De all-risk bootverzekering (of beperkt casco) verzekert ook (ten dele) de inboedel. Specifiek voor boten en pleziervaartuigen bestaan er ook ongevallen opvarendenverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen, dekt bijvoorbeeld rechtsbijstand als er een conflict ontstaat bij reparatie of stalling (winterberging).

Binnen de bootverzekeringen wordt onderscheid gemaakt naar de verschillende typen boten (motorboot, zeiljacht), hun omvang, vermogen, ouderdom etc. Voor boten/pleziervaartuigen die vooral gebruikt worden in de binnensteden en daar hun ligplaats hebben gelden weer specifieke voorwaarden. 

Ook een bootverzekering met beperkt of volledig casco kent een no-claim korting.

Een roeibootje hoeft u in de regel niet apart te verzekeren, voor een zeilschip of beetje motorboot heeft u een bootverzekering nodig.

recreatie & vakantie
bootverzekering