Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een voogdijverzekering dekt kosten die voogden van kinderen moeten maken, mochten de ouders overlijden. Met een voogdijverzekering verlicht u de lasten voor de voogd.voogdijverzekering

Een voogdijverzekering dekt kosten die voogden van kinderen moeten maken, mochten de ouders overlijden. De verzekering keert pas uit als beide ouders overlijden (overleden zijn) en de kinderen daadwerkelijk naar een voogd gaan. De voogdijverzekering keert meestal uit  tot het 18e levensjaar van het kind.

Bij een voogdijverzekering zijn de kinderen verzekeringnemer. De goedkoopste voogdijverzekeringen zijn natuurlijk niet altijd de beste, dat wil overigens niet zeggen dat duurdere voogdijverzekeringen altijd beter zijn of veel meer vergoeden.

Bij een voogdijverzekering bepaalt u zelf het uit te keren bedrag. Om te voorzien in het levensonderhoud van een kind bent u in de regel  al snel € 400 per maand kwijt om een indicatie te geven.

De premie van een voogdijverzekering is sterk afhankelijk van de hoogte van de uitkering en de looptijd. Voor elk kind dient u in principe een voogdijverzekering af te sluiten en vaak wordt een minimale looptijd aangehouden.

Doordat uw kinderen zowel begunstigden zijn als verzekeringsnemer van de polis, is er geen sprake van successierechten (of andere inkomensbelastingen) en hoeft het kind geen belasting af te dragen. De voogdijverzekering is derhalve een bijzondere overlijdensrisicoverzekering op twee levens (de ouders).

 

leven & overlijden
voogdijverzekering