Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een uitvaartverzekering verzekert niet alleen de kosten van een uitvaart, begrafenis of crematie bij overlijden. De verzekaar regelt in het algemeen ook de praktische zaken rondom de uitvaart. De goedkoopste uitvaartverzekering heel beperkt.uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering verzekert niet alleen de kosten van een uitvaart, begrafenis of crematie bij overlijden, maar de verzekaar regelt in het algemeen ook bij overlijden de praktische zaken rondom de uitvaart.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft u in het algemeen keuze tussen verschillende pakketten/polissen van ingetogen, standaard tot uitgebreid. Een uitvaartverzekeraar kan zo tegenmoet komen aan de specifieke wensen van nabestaanden en overledene en stemt de uitvaartverzekeringspremie hierop af.

De uitvaartverzekering is eigenlijk een vreemde verzekering omdat in tegenstelling tot andere verzekeringen met 100% zekerheid is te stellen dat een mens op enig moment overlijdt en de verzekeraar dus altijd tot uitkering zal overgaan. In die zin is het een spaarproduct waarbij een 'flinke' premie wordt geheven om tekorten in premiebetalingen bij de ene verzekerde op te vangen bij de andere. De premie van een uitvaartverzekering is leeftijdsgebonden.

Of u een uitvaartverzekering moet afsluiten is geheel afhankelijk van uw eigen wens en situatie en die van de nabestaanden. Een gemiddelde uitvaart kost zo'n € 7.000,- (2010). Het geld kunt u zelf sparen of kan betaald worden door de nabestaanden.

Natuurlijk kan het handig zijn dat er ook hand- en spandiensten geleverd worden door de verzekeraar dat neemt werk uit handen van de nabestaanden. In het algemeen stellen wij echter dat als er voldoende middelen zijn een uitvaartverzekering een overbodige verzekering is. De goedkoopste uitvaartverzekering is in het algemeen ook weinig flexibel en heel beperkt van omvang.

 

leven & overlijden
uitvaartverzekering