Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

De levensverzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden voor een bepaalde datum en dus het niet bereiken van een bepaalde leeftijd of keert juist uit bij het bereiken van een bepaalde leeftijd, soms is sprake van een mengvorm.levensverzekering

De levensverzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden voor een bepaalde datum en dus het niet bereiken van een bepaalde leeftijd of keert juist uit bij het bereiken van een bepaalde leeftijd, soms is sprake van een mengvorm.

De levensverzekering in de vorm van een overlijdensrisicoverzekering (uitkering bij het niet bereiken van een bepaalde leeftijd):
De maximale leeftijd is vaak op 65 jaar gesteld, maar 70 jaar kan ook. Overlijdt u voor die leeftijd dan wordt een bedrag uitgekeerd aan de begunstigden. Voor een overlijdensrisicoverzekering betaalt u - maandelijks of jaarlijks - een premie.

Een overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten om het voor uw nabestaanden gemakkelijker te maken, bij een hypotheek is het vaak verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Lees meer over de overlijdensrisicoverzekering.

De levensverzekering in de vorm van een uitkering bij het bereiken van een leeftijd kan het best een lijfrenteverzekering genoemd worden (verzekering van lijf).kapitaalverzekering

leven & overlijden
levensverzekering