Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

De werkloosheidsverzekering is een verzekering op continuïteit van inkomen als u onvrijwillig werkloos raakt. De Werkloosheidsverzekering, wat is het?werkloosheidsverzekering

De werkloosheidsverzekering is een verzekering op continuïteit van inkomen als u onvrijwillig werkloos raakt. De werkloosheidsverzekering is een uitkering bovenop de werkloosheidsuitkering van het UWV.
Werknemers beschikken over een eerste vangnet (UWV). In sommige gevallen kan een aanvullende werkloosheidsverzekering wenselijk zijn. Mogelijk vindt u niet snel nieuw werk of heeft u een kort arbeidsverleden. In dat geval biedt een werkloosheidsverzekering uitkomst.

Een aanvullende uitkering uit een werkloosheidsverzekering kan zeer welkom zijn. U hoeft privé uitgavenpatroon dan niet gelijk aan te passen, soms kan dat niet zomaar. Een werkloosheidsverzekering is op verschillende manieren vorm te geven, t.a.v. de hoogte van de uitkering en de duur. Uiteraard staat daar een bijpassende werkloosheidsverzekeringspremie tegenover.

In de huidige minder zekere tijd is een stijging van het aantal afgesloten werkloosheidsverzekeringen waarneembaar. Let ook bij de werkloosheidsverzekering op de voorwaarden en kijk niet alleen naar het bedrag. Er zijn grote verschillen en de vergelijk op tarief geeft niet het gewenste inzicht.

werkloosheidsverzekering en belastingaftrek

De premie voor een zuivere werkloosheidsuitkering is niet aftrekbaar, die van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wel. De uitkering uit een werkloosheidsverzekering is dan ook belastingvrij, die van de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet, tenzij u de premies niet heeft afgetrokken.


inkomensverzekeringen - werkloosheidsverzekering