Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

Home | Contact

 

Hèt verzekeringen informatiepunt

van Nederland

Een verkeersrechtsbijstandverzekering is een specifieke rechtsbijstandverzekering die te maken heeft met vervoer/verkeer. Juridische bijstand bij geschillen in verband met deelname in verkeer.verkeersrechtsbijstandverzekering

Een verkeersrechtsbijstandverzekering is een specifieke rechtsbijstandverzekering die te maken heeft met vervoer/verkeer. Met een verkeersrechtbijstandverzekering krijgt u rechtsbijstand, juridische hulp, bij geschillen en conflicten die ontstaan door deelname aan het verkeer. Verkeer is breed gedefinieerd, zo bent u met een verkeersrechtsbijstandverzekering ook verzekert voor rechtsbijstand als wandelaar of voetganger. Het betreft dus rechtsbijstand, waar u zich ook bevind (wereldwijd, niet beperkt tot Nederland).

Heeft u een autoverzekering (WA) dan zult u in het geval van een door een derde veroorzaakte aanrijding zelf uw schade moeten verhalen op de tegenpartij. U kunt nu gebruik maken van de verkeersrechtsbijstandverzekering om dit proces op gang te brengen. Een verkeersrechtsbijstandverzekering is niet alleen nuttig bij verkeersongelukken maar ook in andere gevallen. Rechtsbijstand wordt ook verleent bij bijvoorbeeld verkeerd verrichtte autoreparaties door de garage.

Strafzaken zijn niet zomaar verzekerd. Als er sprake is van een strafzaak zonder dood of letsel door schuld en u wordt vrijgesproken of ontslagen van rechtsvervolging dan vergoedt de verzekeraar alsnog de door u gemaakte kosten.

Een aparte verkeersrechtsbijstandverzekering dekt inzake het hoofdstuk verkeer in het algemeen meer dan een algemene rechtsbijstandverzekering. Let wel goed op wat gedekt wordt. Een verkeersrechtsbijstand verzekering is uitgebreider dan een motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering. Hier beperkt de dekking zich tot schade door of gevolg van motorrijtuig.

gezinsverzekering

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk voor het hele gezin een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten tegen geringe meerkosten.

premie/kosten van een verkeersrechtsbijstandverzekering

De jaarlijkse kosten van een verkeersrechtsbijstandverzekering bedragen ca. € 60 per jaar (prijs 2010/2011). 

aansprakelijkheid - verkeersrechtsbijstand-verzekeringen